Crema de pastanaga que té molt d'èxit!
Comprovat i confirmat: l'ingredient secret que es pot afegir a la crema de pastanaga és ametlla torrada!
Haver-te d'empescar un sopar per a vegetarians i sense llet va ser un petit repte dins de la meva incipient carrera gastronòmica, i aquesta crema em va solucionar el primer plat deliciosament!

I ara, els passos per fer-la (Lali, això va dedicat a tu, que tant t'agrada que t'expliqui les receptes sense saltar-me aparents obvietats):
-Talleu una ceba i un porro petitons (i si no teniu porro i hi poseu dues cebes o qualsevol cosa que us faci plorar, també servirà!)
-Talleu a trossos mig quilo de pastanagues.
-Sofregiu la ceba i el porro amb una mica d'oli. Quan estiguin estovadets, hi afegiu la pastanaga i ho cobriu amb aigua (siguem realistes, quantes vegades tenim a la nevera un litre de brou?).
-Ho deixem bullir fins que la pastanaga sigui tova (uns tres quarts d'hora), amb sal i pebre.
-Triturem en un pot de minipímer una mica del líquid de l'olla i 60-80 grams d'ametlles torrades.
-Quan haguem tret la pastanaga del foc, hi afegim la pasta d'ametlla i ho triturem tot.
(la recepta que vaig trobar també afegeix farina de galeta a les ametlles: es cobreixen amb aigua freda cinquanta grams de farina de galeta. Al cap de cinc minuts, n'escorrem l'aigua i s'afegeix aquesta pasta al pot on triturem les ametlles amb el líquid. Dóna cos a la crema, tot i que m'imagino que ens ho podríem estalviar)
Algú de vosaltres ens recomana alguna recepta?
Un dels meus propòsits per al 2009 és fer un plat nou cada setmana, ja sigui inventat o seguint un llibre. I l'estic complint! (tot i que pregunteu-m'ho d'aquí uns quants dies...)
2 Comments:
Ens faràs aquesta recepta quan seràs a casa? Ja me'n llepo els dits.
El pare
Marieta, gràcies per la recepta detallada. Ara me l'apunto i...intentaré fer-la!!!
Post a Comment
<< Home